Appeltaart met amandelspijs
Appeltaart met amandelspijs
Equipment
- Oven
- Springvorm 24cm
- keukenmachine
- Plastic folie
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 150 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gr boter
- 1 ei losgeklopt
- 6 zoetzure appels Jonagold
- ½ el kaneel
- 50 gr kristalsuiker
- 100 gr speculaasjes
- ½ pakje amandelspijs
- 1 mespunt zout
Instructies
- meng in keukenmachine bloem, basterdsuiker,vanillesuiker,boter, helft van het ei en een mespunt zout tot een soepel deeg.
- verpak ⅓ van het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Druk de rest van het deeg uit in de springvorm en dek af met plasticfolie. Zet de springvorm 20 minuten in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200°
- Schil de appels en snij in kleine blokjes. Schep er de kristalsuiker en het kaneelpoeder doorheen.
- Verkruimel de speculaasjes en verdeel deze over de bodem van de springvorm. Verkuimel hier overheen het amandelspijs
- Verdeel hier het appelmensgel overheen.
- Rol de rest van het deeg uit en snij het deeg in repen. Leg de repen in vlechtvorm op de appelvulling en druk op de randen aan.
- Bestrijk de deegrepen en randen met de rest van het ei
- Bak de taart in het midden van de oven in 1 uur bruin.