Aardbeienkwarktaart
Aardbeienkwarktaart
Equipment
- hersluitbaar zakje
- Deegroller
- springvorm (0 24 cm. ingevet)
- keukenmachine of Staafmixer
Ingrediënten
- 12 blaadjes gelatine zakje, Dr. Oetker
- 200 g mariabiscuits
- 125 g boter
- 400 g aardbeien
- 1 perssinaasappel
- 500 g magere kwark
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 ml slagroom
Instructies
- Laat de gelatine 5 min. weken in koud water. Doe de biscuits in het hersluitbare zakje en verkruimel met de deegroller. Smelt de boter en meng door de koekkruimels. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel.
- Was 300 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer in een hoge beker. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sinaasappelsap op laag vuur. Knijp de gelatine goed uit en laat (van het vuur af) al roerend in het warme sinaasappelsap oplossen. Laat afkoelen.
- Meng de aardbeienpuree in een kom met de kwark en suiker. Roer het gelatinemengsel erdoor. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwark-mengsel. Verdeel het mengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat de kwarktaart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
- Haal uit de vorm. Snijd de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel over de bovenkant van de taart.